De tijd gaat snel

'De tijd gaat snel, gebruik haar wel', zo luidt een oud Nederlands spreekwoord. Het is alweer bijna 1 jaar geleden dat de AVG van kracht werd of beter gezegd, dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vanaf dat moment (25 mei 2018) zou gaan handhaven. Was die handhaving in het begin nog matig en sprong de AP niet meteen overal bovenop, zo langzamerhand wordt die handhaving stringenter. Het kan dus geen kwaad om, als je dat nog niet hebt gedaan, eens serieus te kijken of jouw onderneming al aan de AVG voldoet! 

Want het is eigenlijk heel simpel: de ondernemer/onderneming moet kunnen aantonen dat aan de AVG wordt voldaan. Kun je dat niet, dan loop je het risico dat de AP een boete op gaat leggen en die liegen er niet om.

Maar eigenlijk is dat (de AP en haar boetes) niet de juiste motivatie om wat met die AVG te gaan doen. Want hoe mooi is het als je klanten zeker weten dan hun persoonsgegevens veilig zijn bij jou: dat maakt je een nog betrouwbaardere samenwerkingspartner dan je nu al bent. Je bent dan niet alleen goed in wat je doet maar ook op andere vlakken een betrouwbare partner.

Maar hoe doe je dat nu, 'aan de AVG voldoen'? Lees dan dit artikel: AVG Stappenplan.

En aarzel niet om contact met mij te zoeken: ik help je graag!

Schoolstraat 17, 6626 AC Alphen Gld.
0487 - 560 874 /  Inge.Heijna@CalvinLegal.nl
Mo-Fr: 08.30 - 17.00 / KvK: 54931851

Mijn andere bedrijf: Calvin Consultancy