• Start
  • Kennisbank
  • Contracten

Contracten

'Afspraak is afspraak' en natuurlijk is een mondelinge afspraak net zo rechtsgeldig als een schriftelijke. Maar bij eerstgenoemde is het een stuk lastiger om aan te tonen dat een afspraak is gemaakt en waaruit die afspraak dan bestaat, dan bij laatstgenoemde. En alleen al daarom is het verstandig om gemaakte afspraken vast te leggen. Want hoewel het bij een samenwerking niet zo moeilijk is om aan te tonen dat een afspraak bestaat (want anders zou je toch niet samenwerken): het bepalen wat partijen nu precies hebben afgesproken, wordt een stuk lastiger als het niet goed op papier is gezet.

Het woordje 'goed' is hierbij wel van groot belang, want aan onduidelijke contracten heeft niemand wat. En dat geldt ook voor contracten die een jurist wel begrijpt, maar diegene die het contract wil gebruiken, niet.

Kortom, een contract moet zo zijn geformuleerd, dat iedereen de inhoud begrijpt en dat die inhoud ook maar op één manier kan worden uitgelegd.

In de artikelen die hiernaast staan, tref je meer informatie aan over contracten en het belang ervan. Veel leesplezier en aarzel niet om, in geval van vragen/onduidelijkheden, contact met Calvin Legal op te nemen!

 

Schoolstraat 17, 6626 AC Alphen Gld.
0487 - 560 874 /  Inge.Heijna@CalvinLegal.nl
Mo-Fr: 08.30 - 17.00 / KvK: 54931851

Mijn andere bedrijf: Calvin Consultancy