• Start
  • Calvin Legal
  • Over Calvin Legal

Calvin & Inge

Calvin Legal

Calvin Legal is in 2012 opgericht door Inge Heijna nadat zij haar deeltijdstudie HBO Rechten met succes had afgerond. Calvin Legal is gespecialiseerd in het ondernemersrecht en staat naast de ondernemer om haar/hem te ondersteunen bij allerhande juridische zaken, van het opstellen van een overeenkomst tot het voeren van een procedure voor de kantonrechter, van advies op het gebied van de AVG tot het adviseren welke bedrijfsvorm het meest in aanmerking komt voor een nieuw op te richten onderneming. Kortom, een diversiteit van juridische zaken waar elke ondernemer mee krijgt te maken!

Als CEO van de Calvin Groep was het voor Inge natuurlijk logisch dat haar bedrijf ook Calvin in de bedrijfsnaam zou hebben, vandaar Calvin Legal. De 'Calvin Groep' wordt gevormd door Calvin Consultancy en Calvin Legal. De naam 'Calvin' is niet afgeleid van 'Calvin & Hobbs' of 'Calvin Klein' en is ook niet, zoals onze Amerikaanse relaties weleens dachten, een verbastering van 'Calvijn'. Nee, de naam 'Calvin' heeft een hele andere oorsprong, namelijk een boek! In het boek 'I Robot' van Isaac Asimov (I, Robot, verfilmd met Will Smith in de hoofdrol, Film I, Robot) komt een robopsychologe voor, genaamd Susan Calvin. Omdat 'robopsychologie' in feite een 'contradictio in terminis' is én de naam Calvin in combinatie met Consultancy wel lekker bekt, ook in het buitenland, is voor die naam gekozen.

 

Inge

Ik ben Calvin Legal.

Ik maak saai interessant.

Ik ben vaardig in recht.

Ik ben persoonlijk, toegankelijk en laagdrempelig.

Ik ben in 1962 geboren in Amsterdam, maar grotendeels opgegroeid in Eindhoven.

Mijn juridische loopbaan kwam in 2006 in een stroomversnelling toen ik naast mijn werk HBO Rechten ging studeren aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Na afronding van mijn studie heb ik in 2012 Calvin Legal opgericht. Naast de drijvende kracht achter Calvin Legal ben ik ook de CEO van de Calvin Groep, die ruim 30 jaar geleden is opgericht. Al die kennis en ervaring zet ik nu in voor andere ondernemers in het Midden- en KleinBedrijf.

'Maakt saai leuk': dat heeft één van mijn klanten over mij gezegd. En dat vind ik een heel groot compliment! Want de opmerking 'recht is saai' wordt veel gemaakt en voor veel ondernemers is het dat ook. Juist daarom is de uitspraak dat ik 'saai leuk maak' zo gaaf! Iedere ondernemer krijgt te maken met juridische zaken en dan is het fijn dat de ingeschakelde juriste niet alleen vaardig in recht is, maar ook vaardig in het op een leuke, duidelijke en simpele manier uitleggen van dat recht. En dat is mijn passie: simpel als het kan, moeilijk als het moet!

'Toegankelijk, persoonlijk en laagdrempelig': een aantal kenmerken van mij, gezien door de ogen van anderen. Direct contact met de ondernemers vind ik belangrijk en dus zorg ik ervoor dat mijn hulp toegankelijk, persoonlijk én laagdrempelig is. Mijn scherpe tarief (De financiële kant) speelt daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol!

En voor wie het leuk vindt om nog wat meer over mij te weten: in mijn vrije tijd fotografeer en lees ik graag. Daarnaast hou ik van snelle & mooie auto's, van autorijden alsook van katten & honden en van een goed gesprek, bij voorkeur onder het genot van een goed glas Schotse malt whisky!

Voor wat betreft die liefde voor katten: inmiddels omvat mijn verzameling zo'n 250 beeldjes van katten vanuit zo ongeveer de hele wereld! Wellicht ga ik 2 hobby's nog eens combineren en maak ik een fotorapportage van alle kattebeeldjes!

Schoolstraat 17, 6626 AC Alphen Gld.
0487 - 560 874 /  Inge.Heijna@CalvinLegal.nl
Mo-Fr: 08.30 - 17.00 / KvK: 54931851

Mijn andere bedrijf: Calvin Consultancy